zaterdag 24 december 2011

vrijdag 23 december 2011

Ideetje!

Wat en leuk idee vind ik dit! Dat zou ik zo zelf wel in mijn (toekomstige) huis willen doen. Ziet er toch veel vrolijker uit dan alle schoenen op de grond! 

Eigenlijk zou ik op dit moment Kerstcadeautjes in moeten pakken, morgenavond is het Kerstavond! De eerste keer dat we cadeautjes onder de boom hebben! Ik heb er wel zin in hoor, ben blij dat ik dit meemaak door mijn uitwisseling!

/I really like the idea, much more fun than having all the shoes on the floor instead :)

donderdag 22 december 2011

Streetview: Loch Arkaig

Ik ben er gek op om op Google Streetview naar mooie plaatsen of huizen te zoeken. Kijk naar deze prachtige foto's die gemaakt zijn in Schotland bij Loch Arkaig. Prachtig!

/I like to travel on Google Streetview, searching for beautyful places. This is Loch Arkaig in Scotland.
maandag 19 december 2011

Inspirational

Jaa, vannacht is er weer nieuwe sneeuw gekomen! Om jullie ook lekker in de wintersfeer te krijgen heb ik allemaal mooie afbeeldingen gevonden op internet. Geniet!

/Yay, new snow this night. Enjoy these beautiful pictures :)


1 / 2 / 3 / 4 unknown / 5 / 6 / 7 / 8 / 9
zondag 18 december 2011

Famous!

Moet je nou eens zien wat er vandaag op de voorpagina van de krant stond! Ik met mijn orkest! Gister hebben we twee keer een kerstconcert gegeven, en wat ging het goed! En nu dus in de krant, beetje jammer van mijn rare hoofd...

/Me on the frontpage this morning! A picture made at the concert from yesterday.


Adventskalender

Mijn gastgezin hier heeft een Adventskalender, voor iedere dag een pakje voor 1 van de kinderen. Om de 3 dagen is het mijn beurt. Dit prachtige kettinkje is een cadeautje dat ik kreeg. Ook heb ik al een paar warme sokken, een aantal snoepjes en vandaag een pakje met 8 miniverpakkingen van de Ruyter gekregen. Waar mijn gastmoeder die vandaan heeft gekregen is me een raadsel maar ik ben er erg blij mee! Nu kan ik weer meer hagelslag eten :) 

/From the Adventscalander I'd got this beautyful necklace, I really love it!


vrijdag 16 december 2011

The good book

Ik heb helaas nog geen foto's van Lucia, maar ik kan vertellen dat het prachtig was! Allemaal een mooie, lange, witte jurk aan en een zilveren kerstboomslinger op mijn hoofd en om mijn middel. En een kaars in de hand. In een mooie optocht gingen we de zaal binnen, al zingend. Prachtige liederen zijn het! De show zelf was geweldig, wel moeilijk om zo lang stil te staan, omdat je je kaarsje in de hand hebt en moet zingen. Het was verschrikkelijk warm, maar het was het waard! Gelukkig was ik niet de Lucia, want zij had namelijk 7 kaarsen op haar hoofd, en toen ze de kroon af deed zat er een hele klomp kaarsvet in haar haar. Dat heeft wel een half uur geduurd voor alles er uit was.

Bron vergeten / Source forgotten

Een hele tijd geleden had ik dit filmpje al eens gezien. Tim Minchin is geweldig en als je goed naar de tekst luistert heeft hij ook nog een punt. En het pianospel is gewon geniaal :) Ik hoop dat jullie er van genieten!

/A nice song I heard a long time ago, but I never shared it with you. Tim MInchin is a genius, hope you like it!


dinsdag 13 december 2011

Changes

Je zult wel denken, alweer iets anders? Nou, dit keer is het niet mijn eigen keuze, helaas.
Google heeft besloten om de extra functie Google Friend Connect te verwijderen, dit zou natuurlijk erg jammer zijn, dus daarom heb ik een Facebook pagina aangemaakt waar je me op kunt volgen. Ook ben ik te vinden op Bloglovin'.
Ik zou dus mijn lieve volgers willen vragen om mij op Facebook of Bloglovin' te volgen, zou ik erg leuk vinden!

/Google decided to stop with the Google Friend Connect function, so I decided to make a Facebook page and a Bloglovin' page. I hope that you will follow me there! maandag 12 december 2011

Scandinaviƫ

De fotograaf Peter Boel heeft prachtige foto's gemaakt van het mooie Scandinaviƫ, waar ik nu woon. Ik moest ze gewoon even met jullie delen, al zijn de meesten wel meer naar het noorden gemaakt, zo'n 1000 kilometer zeg maar. Maar toch, het is mooi! Geniet!
Morgen is het Lucia, ik heb twee optredens met het schoolkoor, best spannend, want ik heb nog nooit een Lucia meegemaakt! Ik vertel er snel meer over!

/The photographer Peter Boel made beautiful pictures from Scandinavia, enjoy!
zondag 11 december 2011

Sneeuw!

Jaaaa! Er ligt hier sneeuw! Heerlijk vind ik het, alles ziet er gelijk veel lichter en vrolijker uit. Je merkt dat kerst er aan komt! De ochtend van 6 december kwam mijn gastzusje mijn kamer ingestormd: 'Sneeeeuw!' Een prachtig gezicht, jammer dat ik nog minstens een uur kon slapen... Sindsdien is er meer gekomen maar heeft het ook even gedooid, dus helaas is de straat nu een grote ijsbaan. Gelukkig strooien ze hier niet met zout maar met gruis, blijft het toch even wat schoner allemaal.
Vandaag ben ik even de tuin in gegaan met mijn camera, want het zonnetje schijnt prachtig. Helaas is dat nog maar voor een aantal uur want half 4 is het donker.

/We have snow here in Sweden! I love it, everything looks lighter and you can feel that Christmas is comming! This morning I went outside and made some beautiful pictures, the sun is shining. Unfortunately it is dark in a few hours, but now I am enjoying it!


maandag 5 december 2011

Sinterklaas!

Helaas geen echte Sinterklaas voor mij dit jaar, maar ik heb wel lekker pepernoten gebakken! En lekker dat ze zijn, ondanks dat ze hier geen speculaaskruiden hebben. Ik heb zelf wat bij elkaar gegooid en het proeft goed! Ook heeft mijn gastgezin de schoen gezet, wortel er in en bakje wat er voor het paard. Wat vonden ze het leuk om te zien wat er volgende ochtend in zat! Pepernoten, chocolademunten en chocoladekikkers!

/Sinterklaas, a dutch fest. The first time that I don't celebrate it at home. But I baked pepernoten! And yesterday my family here put there shoes in front of the door, and they were so happy that Sinterklaas came by in the night to give them candy!
vrijdag 2 december 2011

Time to do nothing

Heerlijk, het is weekend! Eventjes helemaal niets doen! Okee, misschien een beetje huiswerk... Zondag is mijn gastvader jarig, dus een klein feestje. Zijn moeder komt, haar ga ik voor het eerst ontmoeten, best spannend, want dan moet ik echt Zweeds praten. Ook komen mijn gastmoeders ouders, die kunnen gelukkig een beetje Engels spreken!
Nu eerst lekker mijn bed in en morgen lekker uitslapen!

/Weekend! I have a birthday to celebrate, so thats nice! And further nothing, nothing, nothing! Ok, maybe a little bit of homework...