maandag 28 november 2011

Fel del av gården

Echt weer een heerlijk liedje, in het Zweeds, dat dan weer wel. Maar daardoor weet ik wel bijna zeker dat jullie het niet kennen. Van dit liedje wordt ik helemaal vrolijk, zelfs tijdens het studeren voor Duits en natuurkunschap! Enne... mijn natuurkunschap presentatie ging super goed! De hele klas zat met de mond open naar mijn Zweeds te luisteren. Ben ik toch wel weer trots op mezelf :)

/Finally a song that gives me energy, I was making my homework while swinging on the chair. And my talk for Nature went great! The whole class was watching me talking Swedisch, they were all amazed!


School...

Yek, ik heb de hele tijd school school school aan mijn hoofd! Dit is al de zoveelste to-do-list die ik maak, maar het einde komt in zicht! Nog maar 18 schooldagen voordat het Kerstvakantie is. En in de tijd hebben we hier ook nog Lucia, een feest met veel licht en liedjes. Ik zing in het koor op school en nu zijn we bezig met advent, Kerst en Lucia, heerlijk vind ik het! Al moet ik wel alle liedjes uit mijn hoofd kennen, in het Zweeds! Morgen de 1e reptitie, en dan wordt het alleen maar oefenen oefenen oefenen voor mij! Maar leuk is het wel :)

/A list with all the tings I have to do in the next week, no fun. But in 18 schooldays it is the Christmasholiday, so than finaly a bit rest! But first: Lucia, I never had it, so we will see what it is going to be. A lot of singin at least :)


zaterdag 19 november 2011

Paintings at home

Vorige week was mijn mama jarig, best raar om dan in Zweden te zitten. Maar ik wist dat mijn lieve moeder gek is op Carl Larsson, een Zweedse schilder. Dus toen ik 2 schilderijtjes van hem vond bij de kringloopwinkel was ik maar wat blij! Gelukkig was het pakketje op tijd, en vandaag had ik een foto in de mail :) Wat hangen ze daar prachtig niet?!

/The paintings I send home for my mothers birthday. Made by Carl Larsson.woensdag 16 november 2011

Wat ik wil

Ik zei altijd tegen mezelf dat ik een wit huis wilde met veel kleur. Toen ik deze foto's dus vond was dat eigenlijk mijn perfecte droomhuis. Wat zou het mooi zijn om het zo te krijgen. Deze foto's van een huis in Denemarken laten perfect zien wat ik wil! Een roze trapleuning, blauwe lampen en bestek op de gordijnen. 
Jammer alleen dat ik nog niet op mezelf woon. Nog een aantal jaar wachten en dan wil ik zo'n huisje hebben.

/My perfect dreamhouse!

♥ source

dinsdag 15 november 2011

Strongest one

Vandaag niet een heel uitgebreide post, ik heb vrij vandaag! Dus dat betekend dat ik lekker met school bezig mag... Maar vanmiddag nog wel lekker uit eten met mijn zusje, het wordt pizza of chinees!

/I am off from school today, so that means a lot of studying... But today eating with my sister, maybe pizza!
♥ source

zondag 13 november 2011

It was cold

Gister was het koud, en ik maakte deze mooie foto. Nu hopen op meer kou en laat de winter dan maar beginnen!

/Yesterday it was cold, let's hope that the winter comes fast!


zaterdag 12 november 2011

I missed it!

Dit jaar is voor het eerst dat ik Sint Maarten mis. Dit jaar geen lieve kindertjes aan de deur die een liedje zingen. Best wel raar eigenlijk, maar ze kennen het hier niet! Daarom vandaag zelf maar wat snoepjes gekocht :)

/I missed Sint Maarten!


♥ source

maandag 7 november 2011

Dream on


Dreams are answers to questions we haven't yet figured out how to ask.  
~X-Files

zondag 6 november 2011

Harry Potter

Ja, je zult wel denken, weer zo'n Harry Potter-blog. Maar ik heb mezelf voorgenomen om een Potter boek te lezen. In het Zweeds! Het zal een hele opdracht worden, maar ik heb de tijd. Als ik ze alle 7 maar gelezen heb voordat het juli is. 
Hieronder een kleine opfriscursus, want hoe ging 'ie ook alweer?

/I want to start reading Harry Potter 1 in Swedish, here a nice drawing of how the story was again.
♥ source

donderdag 3 november 2011

Litle darlings

Ze zijn klein, schattig en lief. Wat zijn deze muizen een schatjes! Gefotografeerd door Jessica Florence. Ze heeft ook nog veel meer mooie foto's, niet alleen van muizen.
Deze week heb ik heerlijk vakantie, wat is dat fijn. Ik heb al een aantal vrienden opgezocht en ben al een aantal keer de stad in geweest. Ik merk dat het hier nu echt al herfst is, vorig jaar deze tijd was er gewoon al 40 centimeter sneeuw! Het is snel donker, vandaag om kwart voor 5 al helemaal donker. Dat is iets waar ik toch wel meer aan moet wennen, maar ja. Het zal over een aantal weken zo zijn dat het donker is als ik om 3 uur uit school kom. Gelukkig hoef ik niet erg ver te fietsen.

/Cute little mice, I love these pictures made by Jessica Florence.
I have holiday now, one week off. I love it, now I have time. Or? Actually I want to do so much that I don't know when I should do it. Tomorrow I have a nice day with my family.


woensdag 2 november 2011

Zo lief!

Een aantal weken geleden was ik met mijn gastmoeder mee naar het werk. Zij werkt op een basisschool en geeft les aan kinderen van 6 tot 9 jaar. En wat een schatjes waren het! Ik heb daar een heerlijke dag gehad, en vorige week lag er ineens een cadeautje voor me klaar!
Die lieve kinderen hadden allemaal tekeningen voor me gemaakt, zo lief. Ook dachten ze dat ik uit Engeland kwam, dus hadden ze de Britse vlag vaak getekend. Nu wil ik er zeker nog een keer heen om ze te bedanken, de engeltjes!

/I got a lovely present from the children in my hostmums class. So cute, I definately want to go back now to say thank you!