maandag 31 oktober 2011

Bye bye blonde

Ik heb mijn haar geverfd! Van blond naar amberkleurig. Dat was toch wel een hele stap, maar wat vind ik het nu leuk. Ik ben blij dat ik het gedaan heb! 

/I dyed my hair! And it looks so nice now. Bye bye blond, hello redhead!


woensdag 26 oktober 2011

Who lets the dog out

Prachtige foto's gemaakt door Carli Davidson. Geniet!

/Beautiful pictures by Carli Davidson. Enjoy!

dinsdag 25 oktober 2011

Ba Ba Ba

♥ source

Hier een liedje dat ik al tijden iedere dinsdag in mijn hoofd heb. Dit omdat een klasgenoot tijdens kunst altijd aan het zingen is, dit liedje. En vrolijk wordt ik er van, meezingen doe ik zonder schaamte. Leuk is dat! En het is ook nog eens echt Zweeds! Ja, het is een liedje van Miss Li!

/A lovely song from a nice Swedish singer: Miss Li


maandag 24 oktober 2011

B. Feinstein

Barry Feinstein was de wereldberoemde fotograaf waarvan niemand de naam wist. Hij is vorige week op 80 jarige leeftijd overleden. Hij was degene die erg veel exclusieve foto's van Bob Dylan, hij was de enige fotograaf die mee mocht tijdens Dylan's Europese tour in 1966 en hij was er bij tijdens de Dylan/The Band tour in 1974. Ook maakte hij 500 covers voor allerlei CD's.
Hier een aantal prachtige foto's van Barry Feinstein.

/Barry Feinstein died last week at the age of 80. He was a famous photographer, here some beautiful pictures from him.

♥ source

dinsdag 18 oktober 2011

Nowhere Land | photo

Ik kwam deze prachtige foto serie tegen en wilde ze met jullie delen. Ik vind de mysterie zo goed uitgebeeld hier. Waarschijnlijk ga hier je vaker foto-serie's zien! Deze plaatjes zijn gemaakt door de franse fotograaf Michel Rajkovic.

/I passed by these great pictures and I had to share them with you. Probably you will see more of those beautiful photo-series! These beautyful pictures are made by the frenchman Michel Rajkovic.


♥ source

maandag 17 oktober 2011

My new... Bag

Bij de New Yorker kwam ik deze mooie tas tegen. Ik had hem al eerder gezien en besloot hem nu mee te nemen. Het is nepleer, maar dat maakt hem niet minder mooi. Perfect formaat voor een school. Ben er blij mee!

/Saw this bag a time ago at New Yorker, and now I decided to buy him!


New kimono

Herinneren jullie nog dat ik een paar posts geleden over Indiska vertelde? Ik ben er heen gegaan met een vriendin en heb de prachtige kimono gekocht die in de collage zat. En wat is hij mooi! Helaas heb ik niet een betere aan-foto, maar dat komt vast nog wel. Ik kan jullie vertellen, hij zit heerlijk en is echt prachtig! Wat ben ik blij dat hij net zo mooi was als op de website :)

/Remember this kimono from a few posts ago? Well, I was in the city and bought it! I am so happy, it is just as beautiful as on the picture at internet. Later there will bea better picture of it, but this will do for now :)


zondag 16 oktober 2011

Wise Words

Ik kwam er achter dat ik al een hele tijd geen Wise Words had gedaan, maar gelukkig vond ik deze mooie, die helemaal waar is!

/A new Wise Words, that was a long time ago.
♥ source

zaterdag 15 oktober 2011

Hästridning

Vandaag kreeg mijn zusje haar verjaardagscadeau: anderhalf uur paardrijden op IJslandse paarden! Ik heb paard gereden tot ik een jaar of 12 was, maar sinds toen niet meer. Dus even wennen was het wel! Maar wat was het fijn, lekker door het bos op van die dappere paardjes. Stap, draf, galop en zelfs tölt! Het was koud vandaag, ongeveer zo'n 8 graden, dus lekkere warme kleding aan. Later nog heerlijk fika (lunch/taart/chocomelk) gehad op een rots ergens midden in het bos :)

/I have been horseriding today, it was so nice and my Islandic horse was great. It is so lovely to go through the forrest and go so fast!

Mijn paardje Lippe

Ergens op een bospad

Fika!

woensdag 12 oktober 2011

Het is koud!

Het is hier koud. Iedere nacht is het al onder het vriespunt en als je 's ochtends naar buiten gaat loop je tegen een muur van kou. Kan leuk zijn, maar nu nog niet. Nu wil ik nog mijn zomerkleding aan en in een panty naar school. Ik denk dat dat niet zo hele lang meer kan. 
Nu ben ik erg veel aan het breien en is het heerlijk om naar zulke mooie gebreide dingen te kijken. Ze geven me een warm gevoel!

/It is cold in Sweden, every night it is below zero. Could be fun, bot not now. I want to wear my summerclothes still! But looking at warm stuff is great! I love the knitted stuff here ;)

dinsdag 11 oktober 2011

Lang geleden

Lang geleden gekocht maar nooit een foto van gemaakt. Zie hier mijn prachtige, originele Noorse trui :) Ik was met mijn gastmoeder in een 2e hands winkel en daar hing hij. Minstens 20 jaar oud maar nog prachtig. En een stuk goedkoper dan een nieuwe :)

/Bought it a long time ago, but here is a picture. My b-e-a-utiful Norwegian sweater :)zondag 9 oktober 2011

My new boughts.

Ik was lekker met mijn gastzusje de stad in geweest, niet echt op zoek naar iets maar gewoon voor de lol. Gek als ik ben moet ik altijd hoedjes passen, maar kopen doe ik nooit. Ik zette deze op en mijn zusje zei gelijk dat ik hem moest kopen. Ach, waarom ook niet. Leuk is hij zeker! Verder vind ik het patroon op de tas heel gaaf. Lekker vrolijk. Ik had een linnen tas met Peter Konijn er op, maar die werd toch een beetje oud. Dit is een waardige vervanger!

/I went to the city with my hostsister, not really looking for something but just for fun. Crazy as I am I always have to try on hats, but I never buy them. My sister said that I should buy this one. Well, why not, it is fun! Furthermore I like the pattern on the bag, so happy!


I am sorry

De afgelopen week zijn er geen berichten verschenen op mijn blog. De reden daarvan is dat er iets vervelends is gebeurd in mijn persoonlijke leven. Ik had gewoon even tijd nodig om alles op een rijtje te krijgen. 
Nu heb ik alle emoties weer in bedwang en gaat het weer beter. Ik zal daarom vanaf nu ook weer beginnen te bloggen. Misschien niet zoals eerst, maar ik probeer regelmatig berichten langs te laten komen. 

Daarom, om mezelf, en jullie, op te vrolijken, een foto van een geweldig weekend met vriendinnen. 

/There have been some problems in my personal live, that is why there were no updates last week. But now I figuered the things out and my emotions are under control.

Here a picture of a great weekend with friends. Because friends make everyone happy!


zaterdag 1 oktober 2011

Searching for sunlight

Weer een liedje dat ik van de tv hier heb. Deze keer is het een tune van een Deens tv programma; Lykke. Iedere maandagavond kijken mijn gastmoeder en ik dit programma samen en het is echt leuk. En ik moet zeggen, dat Deens is nóg moeilijker te verstaan dan het Zweeds. Lang leve de Zweedse ondertiteling die ik aardig kan volgen!
Om even wat recht te zetten naar aanleiding van het vorige bericht: er zijn meer dan 6 tv-zenders in Zweden! Mijn gastouders willen er alleen niet meer omdat de jeugd dan te veel voor de tv zou zitten. Doen we nu nog, maar dan met films :P
Het eerste filmpje is het intro van de tv-serie. Die is gewoon te leuk om jullie te onthouden. De 2e is de videoclip van het liedje, genaamd Out Of It en gezongen door Fallulah. Wat vinden jullie er van?

/An other song again! This time from the Danish tv-show Lykke. I watch it every monday. The song is called Out Of It by Fallulah. Do you love it?