vrijdag 30 september 2011

Over my head

Vandaag op de schoolfoto. En ik wilde eens iets anders met mijn haar. Daarom iets eerder opgestaan en een vlecht van oor tot oor gemaakt. En eigenlijk vind ik hem best goed gelukt! Ga ik vast vaker doen!

/I had schoolpictures today. And I wanted something differend. Thats why I tried a braid from ear to ear. And I like it!


donderdag 29 september 2011

Indiska 110 years

De winkel Indiska heb ik altijd mooi gevonden. Iedere keer als we in Zweden op vakantie waren wilde ik er kijken. Nu heb ik het geluk dat op 30 km afstand een Indiska zit! En dit jaar bestaat Indiska 110 jaar, tijd voor een feestje. Ze hebben een nieuwe collectie waarin hun roots naar voren komen: India. Zie hier de prachtigste jasjes, jurken, sieraden en meer. Ik wil zeker de kleding in het echt bekijken!
De kwaliteit van Indiska is goed, ik heb namelijk een jurkje dat ik daar 3 jaar geleden gekocht heb, en de kleuren zijn nog steeds zoals toen ik hem kocht!

/The lovely store Indiska was always my favorite. And this year they have a birthday, 110 years. They made a new collection, based on their roots: India. Here the things I love the most, look at all the colours! I will definately take a look there!

  1. Eede Tunic | 499 SEK | € 54,90
  2. Beirut Bag, Leather | 1495 SEK | € 169,90
  3. Edna Blouse Pink | 399 SEK | € 44,90 (ook in Orange verkrijgbaar)
  4. Dafina Jacket | 995 SEK | € 119,90
  5. Metal Ring | 199 SEK | € 22,90
  6. Hazel Kimono | 399 SEK | € 44,90
  7. Multi Ring | 199 SEK | € 22,90
  8. Elephant Neclace | 199 SEK | € 22,90
  9. Yogi Scarf | 595 SEK | € 64,90
  10. Amorica China Jacket | 595 SEK | € 64,90

dinsdag 27 september 2011

Streetstyle - Mery

Ik had erg leuke reacties op de eerste Streetstyle, hier is nummer 2! Dit is Mery, 19 jaar. De foto heb ik van haar genomen toen we in Göteborg waren. Ik vind haar haar erg mooi, en de ketting laat het donkere weer terug komen. Het doet ook vrij zomers aan, terwijl het hier toch echt al herfst is.

/The second streetstyle! This is Mery, 19 years old. I took the photo in Göteborg. I like her dark hair and the feather necklace. A sunny outfit.

maandag 26 september 2011

24 months

Vandaag zijn mijn lief en ik 24 maanden samen, oftewel 2 jaar! In die 2 jaar heb ik zo veel met hem meegemaakt, wat fijn om daar aan te denken. Ik heb hem een lief pakketje gestuurd met de post, nu hopen dat het op tijd aankomt! Op momenten als deze wil ik best even thuis zijn... Gelukkig bestaat er Skype! Dit is een foto die gemaakt is toen we pas een paar weken samen waren, gezellig samen aan het bootje varen :)

/My boyfriend and I are 24 months together today. 24 months is 2 years! I send him a small package, I hope it will be on time. The photo was taken when we were just a few months together, together in a small boat.

zondag 25 september 2011

Sunshine

Nog even genieten van de zon, wat een prachtige herfstdag was het vandaag. Ik ben paddenstoelen wezen plukken in het bos, zo mooi! Nu nog even aan het huiswerk...

/Enjoying the sun through the open window.

zaterdag 24 september 2011

West Side Story.

Gisteren ben ik naar de West Side Story in GöteborgsOperan geweest. En ik ben betoverd. Wat was het prachtig mooi! Ik kende het verhaal, dus het stoorde me niet dat het in het Zweeds was. Het gebouw was geweldig, in de grote zaal van het Opera Gebouw passen 1300 mensen! Mijn klas zat op het 2e balkon, van waar ik zat kon ik goed op het podium kijken én in de orkestbak.
Ik vond de muziek zo mooi, ik luister het telkens terug. Eigenlijk was alles mooi, de kostuums, de muziek, het decor, de dans. Het was een prachtig geheel. Hier een aantal persfoto's en een link naar een filmpje. Mijn eigen camera heeft helaas geen mooie foto's gemaakt, daar is hij toch te simpel voor...

/West Side Story was awesom yesterday. I am still in the feeling of it. It was so beautiful. I knew the story, so it didn't bother me that it was in Swedish. The Opera building in Göteborg is really beautiful, in the main stage hall are like 1300 chairs. And every chair was seated. I was with my class on the 2nd balcony, and I could see the stage and the orchestra very well. 
The dance, music, costumes, the decor. It was one big entirity. Here some pictures from het website and a link to a little film. My own camera didn't made nice pictures, unfortunately...

Maria & Tony

The Sharks 
The Sharks

Fight between the Sharks & the Jets 
The Sharks

The Sharks & the Jets

Tony & Maria
♥ website

vrijdag 23 september 2011

Outfit - scarf

Dit is een outfit die ik gisteren droeg, toen het even droog was konden we naar buiten om foto's te maken. De sjaal heb ik een hele tijd geleden, ik denk 2 jaar, gekregen van Lilian, en hij is nog steeds mijn fijnste sjaal. Ik droeg mijn broek die ik laatst in Stockholm bij Weekdays had gekocht. Ik vind het heerlijk dat hij zo'n hoge taille heeft, ik wil wel meer van die broeken! Het jasje is van H&M en had ik eigenlijk samen met mama gekocht. Lief dat ik het mee naar Zweden mocht. De schoenen mijn wedges die ik hier in Zweden heb gekocht. Ik ben er helemaal verliefd op en ze lopen heerlijk! Het valt mij wel op dat er maar weinig mensen zijn bij mij op school die op hakken lopen. Komt misschien nog!

/An outfit I wore a few days ago. I really love the scarf, I got it a few years ago from a friend. Jeans is from Weekdays Cheap Monday and the jacket is from H&M. The shoes are from DinSko and I bought then in Sweden. Love to walk on them!


Vandaag ga ik naar Göteborg! Ik heb er zo'n zin in, we gaan met school naar de Opera en daarna naar Westside Story! Foto's gaan komen!

donderdag 22 september 2011

MDKN

Wat heeft Modekungen toch prachtige sieraden! Hier zijn een aantal van mijn favorieten, als ik eens geld had en mezelf niet een shopverbod had opgelegd...

/Some beautiful jewelry from Modekungen. I wish I had money...
♥ Modekungen

woensdag 21 september 2011

Flying geese

Ik keek naar buiten en zag ze vliegen, de ganzen die naar het zuiden gaan om daar een warme winter te hebben. Ganzen die duizenden kilometers afleggen om er te komen. Ik vind het zo'n mooi gezicht dat ik een paar prachtige afbeeldingen heb gevonden die ik wil delen. 
Maar nu de ganzen vliegen betekent het wel dat het echt begint, de herfst. Het gaat mijn eerste herfst in Zweden worden en ik kijk er naar uit. Maar wie weet is het wel hetzelfde als in Nederland.

/I saw the geese flying and I discovered that it really started, the autumn in Sweden. I love the vieuw of flying geese, so I share a few pictures with you. I am curious about autumn in Sweden, will it be the same as at home or completely different?♥ deviantart

dinsdag 20 september 2011

I have planted it here now

Hier is de tv natuurlijk anders dan thuis, mijn gastgezin heeft maar 6 kanalen, terwijl we thuis de hele wereld ontvangen. Maar een aantal dagen geleden zag ik een prachtige commercial. Het was een koffiereclame met prachtige acteurs. En een prachtig liedje. Na enig zoeken heb ik hem gevonden, en wat ben ik blij. Het wordt gezongen door een 'nieuwe' zangeres, Cecilia Nyquist. De prachtplaat Tiny Grain is haar debuut.
Ik vind dat de plaat de sfeer van een mooie nazomer heeft, wat denk jij er van?

/A beautiful song from a commercial here in Sweden. I love it, have you ever heard of it? Cecilia Nyquist with Tiny Grain. It reminds me of a beautiful late summer evening.maandag 19 september 2011

Streetstyle - Camilla

Hier is 'ie dan! De eerste Streetstyle. En degene die de eer heeft de eerste te zijn is Camilla. Ik vind de combinatie erg leuk, simpel maar heerlijk voor school. Ik stelde Camilla een paar vragen
Waarom deze outfit vandaag? 'Ik heb de broek gisteren gekocht en wilde hem vandaag gelijk aan. Ik ben zo'n persoon die niet kan wachten. Omdat de broek een hoge taille heeft vond ik het leuk om het shirt er bij in te stoppen. En de ketting om het af te maken.'
Jou stijl? 'Ik heb geen echte stijl, als ik iets leuks zie dan koop ik het. Dat kan van alles zijn, als ik het maar leuk vind. Van jurkjes tot baggy jeans. Als ik me blij voel dan doe ik kleding aan met veel kleuren, zo laat ik het zien. Maar het moet natuurlijk ook fijn zitten, een beetje chill voor een lange schooldag.'

/Here he is, the first Streetstyle! And the lucky girl is Camilla. I asked her a few questions.
Why this outfit today? 'I bought the jeans yesterday, so I wanted to wear it today. Because the jeans has a high waist so it looks nice if you show it. The necklace is the finishing touch.'
Your style? 'You can't put me in a box, but I just buy things that I like, that make me feel like me. When I feel happy, I put on some colourfull clothes. I wear a lot of things, from baggy trousers till skirts and dresses. But I have to feel comfortable in it.'vrijdag 16 september 2011

English or Dutch?

Een tijdje terug stelde ik jullie een vraag. Nederlands of Engels? Ik weet het nog niet helemaal, maar ik denk dat de manier hoe ik het nu doe goed werkt. Het grootste gedeelte in het Nederlands en een soort samenvatting in het Engels. Het bevalt me wel, ook al zijn mijn lezers over het algemeen Nederlands.

/A while ago I asked if I should do my blog in Dutch or in English. I found the solution, I write in Dutch with a summary in English. Than everyone can read it!


donderdag 15 september 2011

Streetstyle

Hallo! Ik lees op de blogs van Nederlandse bloggers altijd dat de Zweedse bloggers er altijd zo mooi en goed gestyled uitzien. Nu ik in Zweden zit lijkt het mij leuk om de mensen bij mij op school te laten zien. Hoe zien de meeste Zweedse tieners er uit? Ik neem mijn camera nu iedere dag mee naar school om een klasgenoot op de foto te zetten, hun verhaal horen over wat ze van kleding vinden en waarom ze het gekozen hebben. Ik ben er al wat mee bezig en ben het nu aan het uitwerken. Over een paar dagen zal de eerste waarschijnlijk online komen, houdt het in de gaten!

/Everybody always says that Swedish bloggers are so well dressed. Now I am in Sweden, I will make pictures of people on my school to show for you. My camera travels with me every day and I am working on it right now. In a few days I will put the first one online, keep an eye on the blog!


woensdag 14 september 2011

A warm sweater

Zo, hier komt weer eens een outfitpost! Dat was echt al een hele tijd geleden, maar ik had er weer eens zin in. Dit is wat ik gister aan had, het was hier een gure, regenachtige dag, dus helemaal weer voor wat warms. De trui heb ik vorig jaar bij H&M gekocht, de broek vorige week in Stockholm, het is er eentje van Cheap Monday. Echt een hele fijne winkel, ben blij dat ik hem gevonden heb!

/Finally, an outfitpost again! The weather was not that nice the last days, so I wore my warm sweater. I really love it, bought it last year at H&M. The jeans is from Cheap Monday, I bought it last weekend in Stockholm.


Necklace

Ik heb een aantal leuke kettingen gemaakt op school, eigenlijk was het pure verveling, maar ik vind ze wel goed gelukt! Toch iets productiefs gedaan vandaag :) Ik heb de kettingen gehaakt met een dikke haaknaald (7.0), ze lijken daardoor een beetje grof. Maar dat vind ik er juist leuk aan!

/ Made some nice necklaces today at school, I was bored dinsdag 13 september 2011

My e.l.f. order

Gisteren kwam eindelijk mijn e.l.f. bestelling. Mijn gastbroer had cadeautjes besteld voor zijn zusje en ik had ook gelijk wat uitgezocht, kon het mooi in 1 pakketje. Ik heb nog nooit eerder iets besteld bij e.l.f., maar ik ben er best tevreden over. Het is niet duur en de producten zijn van goede kwaliteit. Ik heb voornamelijk concealers en poeders gekocht omdat ik die thuis had gelaten. Best dom natuurlijk, een jaar in Zweden en je neemt het niet mee. Thuis had ik niet hele goede producten, ze waren al vrij oud of toch niet helemaal mijn kleur. Daarom, schoon schip!

/Yesterday my e.l.f.-order came! I was so happy, I never had the products but I always wanted to try them. This is what I ordered.


Dit heb ik besteld:
Clarifying Pressed Powder Honey
Clarifying Pressed Powder Rosy Beige
All Over Cover Stick Apricot Beige
Duo Eyeshadow Cream Butter Pecan
Duo Eyeshadow Cream Berry Mix
Zit Zapper
Blending Eye Brush
Blushing, Bronzing and Blending Brush
Defining Eye Brushmaandag 12 september 2011

Blue, blue skye

Ik was in Stockholm met mijn gastgezin om mijn gastzus een soort van te verhuizen. Wat een prachthuisje heeft ze daar. Midden in de stad en toch heel rustig. We hebben daar lekker gegeten en zijn toen de stad in gegaan. Wat een geluk hadden we, het weer was prachtig en we konden zonder jas. Ik vind Stockholm echt een prachtige stad, de gebouwen zijn zo mooi! Ik wil er ook wel wonen! Hier een kleine foto-impressie! O, en ik heb de lekkerste muffin ever gegeten! Jammer dat hij zo groot was, want ik kreeg hem geeneens op!

/I was in Stockholm with my hostfamily to visit my hostsister and to go into town. We were so lucky because the sun was shining all day! Here a little impression :) O, and I ate the best muffin ever!


zondag 11 september 2011

Petticoats!

Gisteren was ik in Stockholm met het gezin, heerlijk weer en heerlijke winkels!
Mijn gastzus liet me de winkel Beyond Retro zien, en ik ben verliefd! Het is de grootste vintage winkel van Stockholm. Ik heb er een mooie sjaal gekocht en een nieuw hengsel voor mijn Oilily tas. Maar in die winkel was er één ding waar ik echt verliefd op ben geworden. Aan het plafond hingen de mooiste kleuren petticoats! Ik heb er altijd al eentje willen hebben, maar helaas, ze waren zo'n 90 euro. En dat vind ik toch een beetje te veel. Maar in plaats van kopen kunnen we altijd naar die prachtige foto's kijken!

/I was in Stockholm and visited the most beautiful vintageshop I have ever seen! Beyond Retro. Look how I fell in love with the petticoats!woensdag 7 september 2011

Tsja, autumn started


Ik keek uit het raam vandaag en zag regen. Alleen maar regen. Toen besloot ik dat het tijd was voor warme kleding, ik heb een lekkere warme trui gepakt en mijn winter schoenen aangedaan.
Op school ben ik bezig geweest met mijn herfstjurk, past helemaal bij het weer. Ik had eerder al allemaal afbeeldingen ter inspiratie opgezocht en die deel ik nu even met jullie! Sorry dat ik geen link van waar ik de foto's heb omdat ik ze al een tijdje op mijn pc heb staan.
Fijne dag!

/A rainy day here, it is autumn now. This is a part of the inspirationpictures I found for my autumndress I am going to make at school. Sorry, but I don't have the link of the pictures. Have a nice day!

dinsdag 6 september 2011

Sieradenhanger

Ik was in Örebro met mijn gastmoeder en toen kwam ze op het idee me mee te nemen naar Myrorna. Het is
een super mooie tweedehandswinkel. Ze hebben echt alles, van kleding tot boeken tot serviesgoed tot
meubels. Erg leuk om daar te kijken. Ik vond deze kaarsjeshouder en doopte hem om tot sieradenhanger. Eerst was het een grote rotzooi op mijn kastje en zat alles in de knoop, maar nu niet meer!

/I was with my hostmum in Örebro, there I bought a nice jewelry storage. Now my jewelry is no mess anymore!


maandag 5 september 2011

It's Monday


Ik wens jullie een hele fijne week, voor de mensen in Noord-Nederland is het de eerste week. Heel Nederland weer op de weg en op het werk/school. Ik ga mijn 4e week school in Zweden alweer in.Veel succes!

/Have a nice week! Goodluck with school, work or something else!

zondag 4 september 2011

One smooth operator

Ik kwam er achter dat mijn huid heel anders reageert op het klimaat in Zweden dan op het klimaat in Nederland. Het is hier veel droger en ik krijg dan ineens veel meer puistjes. Ik heb daarom een goede scrub gekocht om mijn dode huidcellen te verwijderen. Het is een scrub van het merk Formula 10.0.6. Ik had er nog nooit van gehoord maar de verkoopster zei dat het goed was voor de jonge huid.
Nou, gekocht en geprobeerd. Ik ben er echt tevreden over. Het is een hele fijne scrub die mijn huid zacht en fijn laat aanvoelen. Het ruikt heel fris, maar ik kan het geurtje niet helemaal definiëren. Ik heb hem gekocht voor 99 kronen, wat neerkomt op 10,85. Het is een tube van 100ml, waarvan je iedere keer maar een klein drupje nodig hebt.

/I bought a very nice scrub from Formula 10.0.6. It is a very nice one, it makes my skin feel very soft and fresh. The price for 100ml is 99 sek, that's like €10,85.

De verpakking
De scrub


zaterdag 3 september 2011

Nail of the day


Ik heb deze nagellak al in Nederland gekocht, echt Hema. Ik vind het echt een supervet kleurtje, precies de kleur van mijn Swatch-horloge :) Daarom heb ik hem eigenlijk gekocht. De kleur blijft ook best lang zitten, bijna 2 weken met topcoat. Ik heb helaas maar 10 verschillende nagellakjes meegenomen naar Zweden, meer mocht niet van mijn moeder. Waarschijnlijk koop ik er hier nog een aantal! Nog een jaar te gaan!

/A lovely nailpolish I bought in the Netherlands. The brand is Hema, typical Dutch. The colour is the same as my watch, that's why I like it!

vrijdag 2 september 2011

Kip ik heb je!


 'Ik ga hem pakken!' zei ze. Normaal doen we dat nooit, maar ze had hem zomaar. Ik vind het een prachtige foto van mijn favo kip en een super lief vriendinnetje :) Zo kom je nog wat tegen tussen je oude foto's.

/A picture of my sweet friend with one of our chickens. 'I am going to get her!' she said. And se did.

donderdag 1 september 2011

En terwijl ik geen jas aan had..


Begon het te regenen! En heel hard ook. Ik was eerder vrij van school en was al naar huis gefietst. Alles was nog goed, geen wolkje aan de lucht. Een uurtje later ging ik lopende naar vioolles, maar 5 minutjes lopen. Alles ging goed, vioolles was leuk en de lerares haar buik al weer wat dikker. Ze is zwanger. Het fijne aan school in Zweden vind ik dat je gewoon muziekles onder schooltijd kan krijgen! En gratis :)
Maar ik dwaal af. Tijdens vioolles begon het ineens keihard te regenen. En dan niet even, nee een heel uur lang! Ik moest na les nog naar de supermarkt, postzegels kopen. Want ja, paps en mams willen wel eens een kaartje. Het spoelde maar door, en binnen no time was ik doorweekt. Gelukkig is mijn viool-koffer waterdicht, wat was ik blij. Maar al het andere was nat. Alles. Ik kwam als een verzopen kat aan in de supermarkt. En daarna nog naar huis lopen. Ik had het koud. Kom ik binnen, vraagt gastbroer heel lief: 'Did you get wet outside?'  'Make an educated guess...' was mijn antwoord. Toen snel onder de douche en warm worden.
Nu schijnt de zon weer en ga ik zo richting orkest. Ik doe een jas aan en ik bid dat het droog blijft.

/ I had to go to violinlessons, the weater was nice so I didn't wore a coat. Than it started raining...