vrijdag 24 december 2010

Pepparkakshus

♥ Picture from here

Mijn zusje is deze middag heerlijk nostalgisch bezig geweest. Ze heeft een Pepparkakshus in elkaar gezet. Helaas is het hare niet zo sprookjesachtig geworden als deze, maar toch, hij is ook heel erg mooi. En ik wil wel zeggen: 'Lief zusje, je hebt engelengeduld!'
Na de kerst mogen we hem opeten, helaas is het dan een droge koek geworden die je alleen kunt eten door je tanden te breken. Maar het kijken is mooi.
Dit mooie huisje staat bij ons in de keuken :)

♥ My sisters gingerbreadhouse ♥

donderdag 23 december 2010

Collegeblok

Na wat rondstruinen op internet vond ik deze geweldige portemonnee van Abodee op de site WannaHaveDesign, een site waarop jonge designers en artiesten hun creatie's showen aan de mensen.

Deze portemonnee is 100% waterafstotend, gemaakt van gerecyclede Micro Fibers en heeft heel veel ruimte. De indeling is als volgt: 2 grote vakken voor briefgeld, 2 ruime vakken voor bankpasjes, lidmaatschapskaartjes en verder nog 2 extra vakken voor eventuele bonnentjes. Wat ik alleen niet snap: waar laat ik mijn kleingeld? Dat is misschien een klein minpuntje, maar het feit dat hij er niet uitziet als een portemonnee compenseert dit. Want welke zakkenroller steelt er nu een beschreven collegeblok papier?
Hij is te bestellen voor €12,50 in de webshop, hier.
Hij is ook te bestellen met de afbeelding van een de 4 inktkleuren en van een wereldkaart, beide voor dezelfde prijs te koop.

Glorie

Ja! Ik ben gelukkig!

Of tenminste, nu, op dit moment wel. Zojuist heb ik namelijk de soundtrack van mijn leven gevonden. Op YouTube ja. Al minstens 7 jaar lang hoor ik af en toe, in een film bijvoorbeeld, een bepaald muziekstuk en al 7 jaar lang moet en zal ik weten hoe het stuk heet. Na een uur van wroeten tussen schoolorkest-drama en philoharmonic-shizzle mizzle ben ik er dan toch achter: 'Dance of the Knights' uit 'Romeo & Julia' van Mr. Prokoviev! En zoals de titel al zegt: een golf van glorie en overwinning overspoelde me toen ik de eerste klanken hoorde. 'Dit is het.' Ik heb er dan ook iets voor moeten doen. Zie jij maar eens een muziekstuk te vinden als je alleen weet dat er een hoop violen in zitten, met het vermoeden dat het wel bij een ballet zal horen. 'Tsjaikovski' en 'violin' typte ik dan ook in, hoe standaard. Maar toch, met gepaste trots presenteer ik U: 'Dance of the Knights' door het London Symphony Orchestra. Door míj gevonden.

Vind ervan wat je wilt. Haat het, ga er op wegdromen of woest impressionistische schilderijen op inspireren, het zal me de spreekwoordelijke worst wezen. Want ík, en niemand anders, lig nu gelukkig in mijn Hannoversche logeerbedje en droom van de dans van de ridders. Ze dansen in een cirkeltje, om mijn laptop heen, omdat ik het gevonden heb. Ik heb ze weer ontdekt.

woensdag 22 december 2010

Vakantie!

♥ Picture from here, I edited it a bit ♥

Eindelijk! Dit hele jaar hoef ik niet meer te werken, alleen maar... VAKANTIE!
Ga jij nog iets leuks doen? Ik wel, er komen nog berichtjes over!

Postcrossing-kaartjes

Een tijdje geleden hadden we een berichtje over Postcrossing. Nu ben ik na dit berichtje enthousiast gaan schrijven en ik heb al zes kaartjes terug. Helaas mag ik van mijn moeder niet meer, want postzegels zijn zo duur... Maar toch, nu heb ik zes mooie kaartjes. Twee uit U.S.A, één uit China, Taiwan, Australië en één uit Brazilië! Hieronder zie je de kaartjes, (ik heb echt geprobeerd om een duidelijke foto te krijgen) en je kunt misschien wel raden uit welk land welke komt :)

maandag 20 december 2010

Galalala! --- Update!

Één van de redenen dat ik zo lang niets heb geschreven, is dat ik het onwijs druk was. En als het leek alsof de drukte voorbij was, dan was het wel druk in mijn hoofd. Leesverslagen, kerstmusicals en niet te vergeten de afronding van het profielwerkstuk: Alles werd in de laatste week voor de vakantie gepropt. Maar nu is het dan toch zo ver: Vakantie! De tijd van thee op de bank, uitgaan en -slapen, en leesverslagen. Wacht... wat? Leesverslagen?! Juist. De weledelgestelde heer Wardekker laat ons, in de vakantie, verplicht een boek lezen. Als je dacht dat je het gehad had...
Maargoed, waar ik het eigenlijk over wilde hebben is de tijd tussen deze twee literaire vreugdefeesten: Het Kerstgala! De paar uurtjes voor de vakantie waarin je bekenden al dansend fijne kerstdagen kunt wensen en onbekenden kunt keuren op de punten 'kleding' 'haar' en 'houding'. Aangezien Bogerman zo'n fijne feestcommissie heeft was er voor de gala-gangers niet alleen de mogelijkheid op de foto te gaan en bij de afterparty korting op drankjes te krijgen, maar ook om twee erg leuke acts te zien: Mixtape en Brechtje van Dijk, beiden scholieren. De eerste is een ambitieus bandje bestaande uit Sander Moorlag, Arjen Schipper, Ilse de Vries en Pieterklaas de Groot. Jazz, pop, funk en soul, het komt allemaal voorbij. Niet alleen traden ze succesvol op op ons geliefde galaatje, ook zijn ze door naar de finale van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Hieronder even een filmpje :)

Een andere opvallende verschijning was Brechtje. Letterlijk, want in een zalmroze 50's jurk spring je nogal in het oog op een gala. Ze was een beetje zenuwachtig, maar dat deed niet af aan de aanstekelijkheid van haar liedjes. Veelal zelfgeschreven liedjes met af en toe een cover, maar dan wel helemaal in haar stijl. Ook zij heeft meegedaan aan de compositiewedstrijd, maar was helaas net niet door naar de finale. Toch twijfel ik er niet aan dat zij er wel komt. Kijk, luister en oordeel zelf!


Dus, wat zeggen jullie ervan? Om maar even een gouwe ouwe in de strijd te gooien: Maken of kraken?

UPDATE! De hierbovengenoemde band Mixtape heeft zich door de finale van de compositie wedstrijd geslagen! Dat houdt in dat zij op 1 januari op landelijke televisie  te zien zijn tijdens het 'Vara - Nieuwjaarsconcert'. Waarschijnlijk om een uur of 14:00, maar precieze tijden en het kanaal waarop je ze kunt bewonderen (en beluisteren) volgen nog.

zondag 12 december 2010

Zoef!!!

Wauw, iets wat echt een kick geeft is dan toch wel baanwielrennen! Vandaag heb ik het gedaan in Alkmaar, en ik vind het super! Er is alleen één nadeel, de fiets heeft geen remmen, en je kunt niet freewheelen. Maar verder gaat het super snel en is het geweldig! Mijn papa heeft geprobeerd wat foto's te nemen, maar helaas waren we hem te snel af... Dus het meeste wat je ziet zijn snelle spookjes die door het beeld sjeezen :) Helaas was ikzelf na een uur uitgeschakeld omdat ik dus niet snel genoeg doorfietste in de bocht, resultaat: grote schaafwonden op mijn armen en been. Het zijn een soort brandwonden, niet fijn. Maar later toch nog een aantal rondjes gesjeesd!
Deze foto's zullen een kleine indicatie geven van de snelheid en laten zien hoe schuin het was.


♥ Pictures by my dad ♥

vrijdag 10 december 2010

Winter feelings

Helaas, het lijkt wel alsof de winter alweer voorbij is. De sneeuw smelt, het ijs dooit. En dat terwijl dit beetje winter maar zo kort heeft geduurd.
Daarom deze foto's zodat ik nog wat in de wintersferen blijf.

Ik zag de kat van de buren ook zo door de sneeuw lopen, en was ook blij dat ik zo'n zelfde foto kon vinden, lief toch!

♥ Pictures from here and here ♥

zondag 5 december 2010

Cadeautjes!

Vandaag is het dan officieel wel Sinterklaas, maar hier geen report van mijn verkregen cadeautjes. Nee, hier iets totaal anders.
Een tijdje geleden kreeg ik van Manon van SophieSweetVintage de vraag om een ruil te doen. Wel, dit leek mij heel leuk en ik reageerde enthousiast. En een paar dagen nadat ik mijn cadeau had opgestuurd, kreeg ik een dikke envelop met een prachtige inhoud! Helemaal blij ben ik er mee.
Zie hier wat ik gekregen heb! Het is misschien niet zo heel erg duidelijk, dat komt door de drukke afbeeldingen die ik op mijn bureau heb geplakt.


En Manon, ik ben er helemaal blij mee! Dat je dat weet!

Liefs ♥