woensdag 29 september 2010

Indiska

Oké, oké. Hier is hij dan: mijn post over de magnifieke winkel Indiska. Ik ben deze winkel eens tegen gekomen toen ik met mijn familie in Stockholm was. En je raad het misschien al: gelijk verliefd. Ik heb er een jurkje en een sjaal van die ik echt geregeld draag. En nog nooit een zelfde exemplaar gezien :)

Indiska is niet alleen een kledingwinkel maar heeft ook nog een afdeling interieur en heel veel inspiratie. Genoeg moois dus!

Mijn favo's
Helaas zijn er alleen maar winkels in Noorwegen, Zweden en Finland, dus spaar voor een reisje naar het mooie Scandinavië

donderdag 23 september 2010

Wat een klerezooi!

Anders dan de titel doet vermoeden wordt dit geen zeur-post over hoe vreselijk onoverzichtelijk mijn kamer is (dat vind ik namelijk niet erg), maar over kleren.

Eerst wil ik even stellen dat ik Swanhilde verplicht om ook nog een post over Indiska te maken, dus dan weet ze dat bij deze even :P

Over het algemeen is je moeder waarschijnlijk niet de hipste persoon in je leven. Nee, óók niet als ze dat leuke jurkje aan heeft. Mijn moeder is dan ook niet wat je noemt modebewust, maar laatst kwam ik tussen een hoop catalogi een boekje van Gudrun Sjödén tegen. Dat klinkt eerder als een soort Finse thee dan als een vrouw met een keldingmerk, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.


Gudrun maakt kleren die zijn geïnspireerd op folklore en klededracht uit de hele wereld. Ze pleit voor een betere wereld door fairtrade en duurzame materialen en reist ook werkelijk af naar de landen waar ze haar inspiratie vandaan haalt en waar de kleding wordt geproduceerd.Aan deze kleding hangt natuurlijk een prijskaartje, en helaas is die iets minder fijn. Toch is het de moeite waard om af en toe eens een kijkje te nemen op de site, want onder de kopjes 'ANGEBOTE > Angebot der Woche' en 'Fundkiste' zijn altijd koopjes te vinden. Het verschil is dat er onder 'Angebote' aanbiedingen staan die in elke maat en kleur verkrijgbaar zijn, terwijl er in 'Fundkiste' items staan waar er nog maar een paar van zijn, in weinig kleuren en maten. Die zijn dan wel een stuk goedkoper (Jurkje van 80 euro voor 18).♥

maandag 20 september 2010

Dag van de Amateurkunst

Zaterdag ochtend ben ik met mijn vader, moeder, zusje en vriendje naar Leeuwarden gegaan om de dag van de amateurkunst te beleven. Mijn zusje en ik moesten 's ochtends eerst dansend de stad door, samen met 280 andere dansers van verschillende dansscholen. Het was een best maf dansje, maar wel super leuk om met z'n allen te doen.
Verder heb ik nog twee optredens gegeven, Indiaase dansen en een Ierse dans. Super vet enzo. We kregen ook groots applaus. Helaas had ik last van mijn been en kon ik niet zo hoog springen, en omdat Laura op de voorste rij gekke bekken zat te trekken was ik kwijt met welk been ik omhoog moest springen... En bedankt Laura! Zij moest zelf ook nog optreden met de Jeugd Dans Opleiding Friesland.
Rond etenstijd de stad even ingeweest voor een stadshap (pangafilet met frietjes en bloemkool) en toen nog een ijsje bij de FEBO. Daarna weer snel naar de Harmonie om verder te gaan met optredens.
Eerst moest mijn zusje met het schoolorkest spelen, later moesten we samen nog met het Kamerorkest van school en toen waren we eindelijk klaar.
Jelger en ik zijn naar het station gelopen en hebben daar de trein van 22.00 uur genomen, konden we drie kwartier bijkomen van onze inspannende dag in een bijna lege trein. Want de hele dag kijken, luisteren, dansen, hobo spelen en op kleine kinderen letten is toch eigenlijk wel te lang om 11 uur achter elkaar te doen...
Maar volgende keer wil ik er zeker weer aan meedoen! Top!

zaterdag 11 september 2010

Soksoksoksoksok!

Goed, ik geef het toe: Ik heb geen leven. Of nouja, ik zit (naar mijn idee) te vaak op internet. Vaak levert dit niet zo veel op, behalve dat ik een paar keer heb gelachen om domme filmpjes, maar een paar maanden geleden kwam ik op één van mijn zoektochten naar niets langs deze website: SockDreams
Ik keek wat rond en al snel kreeg ik de behoefte om van school te gaan en fulltime te werken, alleen maar zodat ik genoeg geld zou hebben om álles te kopen. Ze hebben halve sokken, enkelsokken, kuitsokken, kniesokken, over-the-knee sokken, thigh-high sokken en ga zo maar door. En dat niet alleen, ze hebben ook armwarmers, maillots, beenwarmers, leggings, shirts en petticoats. Nouja, ga zelf maar kijken.

Hoewel de winkel in Amerika gevestigd is en de verzendkosten op zijn laagst $13 zijn, wordt dat aardig gecompenseerd dor de prijs van de sokken (al vanaf $3) en de verhouding euro-dollar. Voor twee paar handgebreide sokken van meer dan eem meter lang heb ik, inclusief verzendkosten, 23 euro betaald. Dat was een week geleden, en ik heb ze vandaag gekregen! Even voor de duidelijkheid: Ik heb nog een bestelling bij de H&M staan van twee maanden geleden, die doen er dus duidelijk langer over!


Ja, ik kan erg enthousiast worden van sokken. Nu jij nog!

donderdag 9 september 2010

My new, red shoes!

Op vakantie in Luxemburg heb ik deze prachtige schoentjes gekocht. Gelijk de eerste keer dat ik ze zag was ik er helemaal verliefd op, en na lang smeken bij mijn ouders mocht ik ze hebben. We hebben een deal gemaakt. Al had mijn moeder nog bezwaar op de 10 centimeter hak die er op zit. 'Je bent al zo groot!' is wat ze zei. Nu ben ik met mijn 1.80 niet klein (met hakken 1.90), maar dat kon mij er niet van weerhouden om ze te kopen. En zeg nu zelf: zijn het geen schatjes!


Het rode suede en de bloempjes maken mij helemaal verliefd. Al is het suede wel heel beschadigbaar. Ik ben langs verschillende schoenmakers gegaan, maar nergens kunnen ze een plastic hoesje over de hak zetten. Nu heb ik ze heel erg ingespoten met anti-vuil, en ik mag ze van mezelf alleen maar aan op school. Dus tijdens het fietsen mijn All-Stars aan :)

woensdag 8 september 2010

DIY: bekleding map

Ik had een saai, zwart A5-mapje gekocht voor school zodat ik dat als schrift kon gebruiken. Maar, hij was zo saai... Maar nu niet meer! Ik heb er een stofje omheen gemaakt.
  • Eerst de stof uitzoeken, de map er open opleggen en de stof ruim uitknippen.
  • Daarna vastspelden zodat de stof strak om de map zit.
  • Met de hand de hoekjes vastnaaien.
  • Met lijm de overige stof vastplakken.
En misschien nog Ductape er over, wat bij mij het geval was omdat de stof bleef krullen...

maandag 6 september 2010

You've got mail!

Zoals je hiernaast kunt lezen: we zijn gek op post! En ik heb zo een flauw vermoeden dat iedereen dat wel een beetje heeft. Maargoed, niet iedereen is gezegend met een vriendengroep die bij elke gelegenheid een kaartje stuurt, en ook niet iedereen heeft verre familie waardoor er geregeld een kaartje uit Verwegistan op de mat valt. Best jammer, of niet? Maar er is hoop! PostCrossing is een initiatief waardoor je naar mensen over de hele wereld kaartjes kunt sturen, en belangrijker nog, ook vanuit de hele wereld kaartjes terug krijgt.
Is dat leuk of niet? En zo werkt het:
1. Je meld je aan (je meent het) en klikt op:'Send a card'. Nu wordt er een postadres naar je toegestuurd van iemand uit de wereld. Dat kan België zijn maar ook Vietnam of Chili. In de mail staat ook een code. Die code moet je ook op de postkaart zetten en wordt door de ontvanger in gevuld zodat jij ook een kaartje terug kunt krijgen.
2. Je stuurt het kaartje. Maak er iets leuks van!
3. Omdat de ontvanger jouw code invult weet het systeem:'Aha! Jantje heeft een kaartje gestuurd en moet er nu ook één krijgen!' Op die manier ben je er zeker van dat je ook een kaartje terug krijgt. In principe komt dat kaartje van iemand anders, tenzij jij je adres op je kaartje hebt gezet en de ontvanger jou zo leuk vindt dat hij zelf ook besluit te antwoorden. Dan heb je twee kaartjes en wie weet nog een vriendschap ook!

woensdag 1 september 2010

Mijn vakantiekiekjes

Ik ben, zoals ik al verteld heb, drie weken op fietsvakantie geweest. En in één woord: (W)AUW! Om elke dag zo'n eind op een kneiterhard fietszadel te zitten, heb je na een dag al last van je achterste. Helaas gingen we bijna elke dag door...

De tandem van mijn zusje en mij, bepakt en bezakt.


Fietsen op dag één. (Nog 19 te gaan...)
 Yay, het platvorm gehaald! (En koud dat het was!)

Een Duits huisje, een Engelse telefooncel. Prachtig stadje (Uuuhm, welke was het ook alweer?)

Op de triplet (tandem voor drie personen) + een aanhangfiets! Dit waren tandemspelletjes, wat in elk geval slappe-lacherig is!

Een tussenstop op de terugweg in Köln! Hier de Dom.

En op onze laatste dag, Kampen! We hebben op die dag meer dan 130 km gedaan, en verbrand dat ik was!

Zo, nu hebben je kunnen zien wat ik heb gedaan in de vakantie. Maar... Nu ben ik natuurlijk ook benieuwd naar wat jij gedaan hebt! Laat het weten!

Liefs ♥