maandag 30 augustus 2010

The Last Shadow Puppets

Ik heb, denk ik, last van compensatiegedrag (leuk woord voor scrabble!) want 3 posts binnen 24 uur kan niet gezond zijn. Maar leuk vind ik het wel!
Ik hou heel erg van muziek. Niet meer of minder dan andere mensen (nouja, een beetje meer misschien), maar vooral van veel verschilledende soorten. Ska, punk, rock, klassiek, trance, dubstep en ga zo maar door. Nu is dat op zich niet heel interessant om te weten, je verrijkt er je leven niet mee ofzo, maar waar je je leven (in mijn ogen) wél mee verrijkt is met het luisteren naar deze band -tromgeroffel-: The Last Shadow Puppets! Oké, de naam doet misschien vermoeden dat het om één of andere duistere poppenshow gaat, maar niets is minder waar: De Beatles zijn herboren! Nouja, ze zijn natuurlijk niet allemaal dood, en echt helemaal dezelfde muziek maakten ze ook niet, maar hun kapsel en kledingstijl komen wel erg dicht bij elkaar in de buurt. The Last Shadow Puppets bestaat uit twee mensen, niet meer en niet minder. De één iets bekender (Alex Turner van 'Arctic Monkeys'), de ander iets minder (Miles Kane van 'The Rascals'), maar op muzikaal gebied zijn ze even geniaal. Het is niet echt te omschrijven onder welk genre hun muziek valt, maar ik ga het toch proberen: Melodische rock, met hier en daar dramatische orkest invloeden die doen denken aan (komtie dan hè) The Beatles en James Bond, maar dan energieker, en níet alsof je het net uit de oude platenbak van je ouders hebt getrokken. Zoiets. Denk ik. Nouja, fuck it, oordeel zelf maar!zondag 29 augustus 2010

Lowlands!

Ja, ik weet het, het was een beetje stil hier de laatste tijd, en ja, eigenlijk was het mijn verantwoordelijkheid om dat tegen te gaan, maar ik kon er niets aan doen! Overmacht! Nouja, deels overmacht. Na een verassings-vakantie naar Duitsland (ja, alweer) ging ik namelijk bepakt en bezakt naar mijn eerste Lowlands! Ik weet het nog als de dag van gisteren...
     "Laura liep, nee, rénde de trap af naar beneden alwaar haar laptop stond. Toen deze eenmaal aan stond wist ze niet hoe snel ze naar de Lowands-website moest surfen om een ticket te kopen. Na enige complicaties (iDeal is ook niet alles) kon zij met trots vertellen dat haar eerste 'campingflight to Lowlands Paradise' een feit was."
Maargoed, dan is het altijd nog wachten tot de line-up uitkomt, en ik kan je vertellen: die kwam! Anouk, Snow Patrol, Mumford and Sons, Queens of the Stone Age en ga zo nog maar even door.
Een uitgebreide beschrijving komt nog (of misschien ook niet), maar mocht je erover denken om volgens jaar naar Lowlands te gaan moet je dat, ongeacht de line-up, zeker doen, want de sfeer is hoe dan ook geweldig!

Little mysteries...

ngeveer een half jaar geleden (4 december, 2009 om precies te zijn) doken er vreemde filmpjes op op Youtube van een gebruiker genaamd 'iamamiwhoamiiam' oftewel, 'I am, am I? Who am I? I am.'
Het waren abstracte filmpjes van onder andere bomen waar handen en voeten uitkwamen, een met modder besmeurde vrouw die aan een boom likt en een man in ondergoed in een kartonnen fort.
Deze filmpjes werden door duizenden mensen bekeken en velen van hen vroegen zich af wie erachter zat. Namen als Goldfrapp, Christina Aguilera en Lady GaGa kwamen allemaal voorbij, maar naarmate er meer filmpjes kwamen en de artieste meer van zich liet zien werd duidelijk dat het om geen van allen ging. Uiteindelijk is er maar besloten dat het hier om Jonna Lee gaat, aangezien de titels van de filmpjes 'bounty' spellen en de website I am Bounty op haar naam geregistreerd staat. Er zijn nog veel meer aanwijzingen te vinden die een béétje te ingewikkeld zijn om hier zomaar even uit te leggen. Wil je ze zelf vinden dan raad ik je aan om de filmpjes in chronolische op Youtube te bekijken. Ben je daar te ongeduldig voor raad ik je aan om eventjes op de Wikipedia-pagina van Iamamiwhoamiiam the kijken of op de pagina van Jonna Lee.
Het eerste filmpje is niet meer beschikbaar op Youtube vanwege schending van de gebruiksrechten, maar hieronder het oudste filmpje:Modder

Wat kun je het beste doen op een regenachtige dag zoals vandaag? Vroeg je bed uit en gaan crossen door het bos!
Dat is wat mijn vriend en ik vandaag gedaan hebben, en heerlijk dat het was! Door de diepste plassen, over de smalste paadjes en heerlijk vies worden. Na een aantal uur door het bos te hebben gesjeesd waren we beide totaal onherkenbaar gespikkeld, nat en bovenal, doodmoe. Snel naar huis, een lekker warm bad en nu ga ik snel slapen. Want moe dat ik ben! Net als mijn fietsje trouwens...
Welterusten!

donderdag 26 augustus 2010

Na een lange blogstilte...

... ben ik weer terug van weg geweest!
In totaal hebben we drie weekjes alleen maar lol gemaakt, gefietst, gekeken, gekocht en meer gedaan. We zijn bijna tot de 1400 kilometer fietsen gekomen.
En, gelukkig, regende het een dag zodat we in de trein (met tandems, bepakking en mijn verregende familie) naar Köln konden! Winkelen!!
Foto's gaan nog komen, maar voor iedereen eerst een heel goed nieuw werk/school/...-jaar gewenst!

Liefs ♥