zaterdag 31 juli 2010

I'm going on a holiday!

Eindelijk is het zo ver! Ik ga op vakantie, en wel een fiets vakantie. Mijn ouders hebben het doldwaze idee bedacht om op onze tandems naar Luxemburg te fietsen. Luxemburg! 500 km! In het begin vond ik het niets, maar ik heb me er maar bij neergelegd. Maar dat betekend wel dat ik een tijdje niet actief kan zijn op xxMieyou. Maar gelukkig hebben we Laura nog! Zij gaat hopelijk jou verblijden met wat nieuwe berichtjes! Dus blijf het hier volgen!

Tweet-tweet!


Ook wij zijn gezwicht voor Twitter! We flieren en fluiten, maar bovenal: Tweeten er vrolijk op los! Volg ons dus allemaal en blijf op de hoogte!

donderdag 29 juli 2010

"Met een zoem in onze oren spelen wij eindeloos..."

Goed,  de titel is wat vaagjes, maar ik heb een reden! Deze korte, poëtisch aandoenende zin is namelijk de titel van het nieuwste album van Sigur Rós, een IJslandse groep die prachtige, betoverende muziek maakt.
Nu zul je zeggen:'Ja haha, heel grappig, maar die titel klinkt niet echt IJslands...' en daar moet ik je gelijk in geven, ik ben namelijk even zo vrij geweest om het te vertalen, want ik wed dat je 'Með suð í eyrum við spilum endalaust' nog veel en veel vager had gevonden ;)
De muziek wordt vooral getypeerd door de hoge, bijna vogelachtige stem van Jónsi (de zanger) en de overweldigende orkestpartijen. Dat klinkt misschien wat vreemd, en het is ook niet bepaald de ideale keuze om op een feestje te draaien (tenzij er de nodige hoeveelheid verdovende middelen aan te pas is gekomen) maar als je dit in de regen op de fiets luistert (misschien iets voor jou, Swan?) of in je bed met je ogen dicht is het zó mooi. Altans, dat vind ik. Wat jij ervan vindt moet je vooral zelf bepalen. Ik geef je één voorbeeld, maar ze maken erg diverse nummers, dus als dit je niet aanstaat kun je altijd even verder youtube'en (ook als het je wél aanstaat natuurlijk). Mocht je even niet zoveel tijd hebben, vanaf 6.50 komt het 'hoogtepunt' ;)

dinsdag 27 juli 2010

Rainy day

Toen ik vandaag naar mijn werk fietste was het weer nog prachtig. Het zonnetje scheen en er was een licht briesje. Maar toen ik om 8 uur 's avonds mijn bloemenwinkeltje uitstapte begon het plotstklaps te regenen. En natuurlijk had ik geen regenjas mee. Dus, verstand op nul gezet, muziek op, oortjes in en fietsend een appel eten. Heerlijk door de stille stad, met overal druppels in de tuinen, op ramen en in de bomen...

vrijdag 23 juli 2010

Berlin Berlin!

Ik ben momenteel in Berlijn, stad van mode, zon, filmfestivals, rivieren en hoofdstad van het 'kaiserbrötchen', maar daarover later meer. Hoe ik hier verzeild ben geraakt? Moedertje-lief is duits en werd gevraagd om foto's te maken, en voor je het weet zit je in een appartement in midden-Berlijn een beetje tomatensoep te lepelen.


Gister ben ik in mijn eentje(!) met de U- en S-bahn (tram en metro) naar de Friedrichstraße gegaan, dé mode-straat van Berlijn. Hier vind je alles op het gebied van kleding, van H&M tot Gucci en de halve
collectie van Meneer Lagerfeld. Mocht je het lef én de juiste outfit bezitten (loop vooral níet op All-Stars de winkel van Louis Vuitton binnen, wordt niet op prijs gesteld) om één van de 'dure' winkels binnen te lopen en de afkeurende blikken van de verkopers te weerstaan, is het zeker de moeite waard. Vooral om even te relativeren: Waarom zou je 1600 betalen voor een tas waarvan zoveel exemplaren zijn nagemaakt dat toch niemand gelooft dat jij wél een 'echte' hebt? Precies, nogal nutteloos en geld maakt dus duidelijk niet gelukkig. Althans, in de LV-winkel. Want probeer jij maar eens de 'Galerie Lafayette' binnen te lopen zonder hebberig te worden. Leuke, aparte kleding zover het oog rijkt, leuke make-up troepjes en in het souterrain (volgens de stem in de lift:'Delikatessen, Likeure und Feinkost') een winkeltje waar ze thee verkopen.  
Voor 150 euro, dat wel.

Mocht je portomonnee even niet zo gevuld zijn (kan iedereen gebeuren) is het misschien prettig om te weten dat in dezelfde straat ook verscheidene H&M's te vinden zijn. Nu zul je denken: 'Ja haha, dat hebben we hier ook, daarvoor ga ik niet naar Berlijn!'. Ja, wel dus. Want het aanbod is zoveel groter en leuker dan de gelijknamige winkels in ons koude kikker-kaaslandje. Voor ieder wat wils, ook wat aparte dingen, en in één van de filialen werkt een aardige man die in een enkellange zwarte rok, blouse, gilet, glimmende herenschoenen en een hoge hoed loopt en dus zeer de moeite waard.
Vandaag ben ik maar eens de andere kant op gegaan, richting Kurfürstendamm (ja, google maar gewoon. Nogal een toeristen-trekpleister, maar als je een beetje een idee hebt waar je heen wilt is het best te doen. Aan het plein staat het KaDeWe, Kaufhaus Des Westens (google is a girls best friend!) een soort Bijenkorf maar dan groter en overdrevener. Je komt binnen op de parfum- en accesoire-afdeling, iets wat je meteen ruikt en wat je ziet aan de overdaad aan glitter die je in het oog springt. Wat ik heb gedaan en wat zeker aan te raden is, is je laten opmaken bij één van de make-up merken. Als je een beetje gebrekkig Engels praat laten ze je daarna meestal met rust en proberen ze je niets aan te smeren ;) Verder is er een soort V&D-achtige kledingafdeling maar dan voor 6 keer de prijs, en een extravagante keukenafdeling (mocht je nog een 'snijd-hiermee-je-komkommers-in-spiraalslierten-apparaat' willen, this is the place to be!). De enige echte reden dat ik hier naar binnen ben gewandelt is dat er airco is, en dat je élk denkbaar geurtje waar je ooit over hebt gelezen kunt uitproberen. Wat je niet moet doen is naderhand de test-papiertjes in je handtas doen, dan ruikt hij na een half uur namelijk alsof er een 70 jarige oude vrijster in je tas is ontploft, hoe lekker de geurtjes appart ook roken.

Toen ik verder liep kwam ik bij -tromgeroffel- Desigual! Nu had ik het geluk dat er gigantisch uitverkoop was (tot 70%) en heb ik dus een very leuke jurk gekocht. Maar als je op een later tijdstip in Berlijn bent, niet getreurd. Na twee van de drie(!) etages te hebben doorgewandelt, kwam ik bij de outlet-etage. Hier gooien ze alle oude collecties neer om jou en je portomonnee gelukkig te maken :) Het is even zoeken naar de goede maten, maar als je eenmaal de goede hebt kan het zomaar gebeuren dat je een shirt van 50 voor 15 euro hebt, en geloof me: dat scheelt!


Een paar tips voor als je ooit nog naar Berlijn wilt:

1. Probeer voordat je de deur uit gaat te plannen waar je die dag allemaal heen wilt. In Berlijn vliegen de dagen voorbij en je wilt niet weggaan met het gevoel dat je nog vanalles had willen doen.
2. In Duitsland is uit eten gaan ongelofelijk goedkoop, je hebt al een compleet ontbijt voor minder dan 5 euro. Schroom daarom niet om eens te gaan ontbijten/uit eten, dat is gezellig en je begeeft je onder de 'locals'. Mocht je even lekker 'thuis' willen ontbijten kun je vanaf soms al half zeven 's ochtends bij de dichtstbijzijnde bakker voor weinig geld lekker verse 'kaiserbrötchen' kopen, erg goed te doen en handig voor onderweg.
3. Het hoeft niet duur te zijn. Natuurlijk is het leuk om in de P.C.Hooftstraat van Berlijn rond te lopen, maar het is veel leuker om in kleine winkeltjes rond te kijken waar unieke dingetjes voor weinig geld te koop zijn. Dan heb je iets met een herinnering en niet het zoveelstje flesje Burberry parfum.

Ik zou zeggen: Give it a go en misschien kom ik je ooit nog tegen in de 'Straßen von Berlin!'

woensdag 21 juli 2010

Nagellak stash

Ik dacht, misschien is het leuk om mijn nagellakjes aan je te showen, alle 32...

 • Hema, 4 in 1 (roze/rood met gouden glans)
 • Hema, Topcoat (glans)
 • Hema, Long Lasting (neonroze)
 • Hema, One Coat Longlasting (donkerder dan neonroze)
 • Hema, French Manicure White Coat (wit)
 • Hema, One Coat (parelwit)
 • Hema, Base Coat (mat)
 • Hema, Quick Drying  (zwart)

 • Hema, Quick Drying (lichtblauwe glitters)
 • Hema, Quick Drying (oranje glitters)
 • Hema, One Coat (bordeaux-rood)
 • Hema, Quick Drying (gouden glitters)

 • Miss Sporty, Clubbing Colours (geel)
 • Miss Sporty, French Tip Whitener (wit)
 • Miss Sporty, Clubbing Colours (blauw)
 • Miss Sporty, Clubbing Colours (oranje)
 • Miss Sporty, Lasting Colour (rood)

 • Bourjois, Very Vernis (heel lichtroze)
 • Création (zalmroze)
 • Etos, Long Lasting (rood)
 • Indra, Special (donkerblauw) 

 •  Etos, Effect Nails (paars)
 • Depend Nailpolish (oranje)
 • Etos, Effect Nails (oranje glitters)
 • Stargazer (zilver)
 • Paris Memories (zilveren glitters)
 • 2True, Glossywear, No. 13 (donkerpaars)
 • Rimmel London, Stronger & Basecoat (glans) 
 • Galaxy (donkerblauw)
 • Les Lolita's (lichtblauwe glitters)
 • Wild&More, Speed Dry (groen)
 • Les Lolita's (lichtgroene glitters)
 Beviel het? Laat me weten wat je favo nagellak is, ben benieuwd!

dinsdag 20 juli 2010

Flow agenda

Zoals je weet ben ik gek op het blad Flow, en het mooie is dat dit blad nu ook met een geheel eigen agenda komt! De dummy is inmiddels klaar, hier alvast een sneak previeuw!
 • De agenda heeft een mooi, compact formaat, namelijk 21cm bij 13,5cm. De dikte is 2,7 cm. Met deze afmetingen vind je hem altijd weer terug!
 • De agenda loopt van half augustus 2010 tot en met december 2011. Prima te gebruiken als schoolagenda of voor het kalenderjaar.
 • Hij heeft een ringband, gemakkelijk omvlappen dus. En de maanden die je niet gebruikt scheur je er zo uit!
 • En er zit een dik elastiek omheen, zo raak je niets kwijt wat je helemaal niet kwijt mág raken!
 • Ook zijn er allemaal handige envelopjes in om foto's, bonnetjes, kaartjes etc. in te stoppen.
 • Na elke maand is er een papieren cadeautje: cadeaulabels, ansichtkaarten, briefpapier en zelfs een mini-slingertje!
 • En als laatste zit er voor alle regelaars aan de binnenkant van de kaft een dik blok kleefmemo's, kun je alles opschrijven.
 • En een things-(not-)to-do-notitieblokje :)Ik ben al helemaal fan van deze agenda, ga hem zeker halen! Hij is vanaf half augustus verkrijgbaar in de betere boekhandel, dus rennen!
Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jij van deze agenda vindt! Laat het me weten, reactie's zijn welkom!

maandag 19 juli 2010

Lampion-proof

Deze middag, toen ik aan het werk was kregen we een nieuwe lading bloemen. Hierbij zat ook de altijd leuke lampionplant!
Deze plant is nu nog groen, maar als ze verder in het jaar zijn woren ze oranje. Nu waren er een aantal af gevallen, en heb ik ze mooi meegenomen. Nu is mijn fiets officieel lampion-proof!


zondag 18 juli 2010

PostCarden!

Het is vakantietijd! En wat betekent dat? Juist, postkaartjes. Nu kun je natuurlijk de alom bekende kaartjes met:'Groeten uit...' sturen. Óf je pakt het anders aan. Stuur een tuin! 'Een wat?!' Een tuin.
Met de kaarten van PostCarden kun je een vriend of vriendin een stukje puur natuur in een doosje cadeau doen. Hoe het werkt? Je kiest één van de vier ontwerpen (tuinhuisje, stad, botanische kas of een voetbalveld), schrijft er een persoonlijke boodschap op en doet hem op de post. De ontvanger plant de zaadjes in het doosje en na een paar weken heeft hij of zij een mooie bos tuinkers op het bureau staan!


Bonjour!

Hey!
Zoals je hieronder al hebt kunnen lezen in de aankondiging van mijn lieftallige, kersverse mede-blogger Swanhilde ben ik 'the new girl in town'. Ik ben:
- Laura
- 15 jaar
- uitbundig
- creatief
- chaotisch
- spontaan
- druk
- serieus
- soms wat te weinig maar vaak veel te veel!
Ik heb nog geen idee waar ik precies over ga bloggen, maar jullie ook nog niet, dus dat wordt leuk!

New girl in town

We hebben een new girl in town, Laura! Zij gaat vanaf nu ook stukjes schrijven voor xxMieyou, dus houdt het hier in de gaten, ze overvalt je waar je bij staat!

Swanhilde ♥

donderdag 15 juli 2010

A new start


Omdat ik de laatste tijd wat problemen had met het programe TypePad, heb ik besloten om mijn blog voort te zetten via Blogspot! Dit wordt een mooi vervolg!