maandag 20 december 2010

Galalala! --- Update!

Één van de redenen dat ik zo lang niets heb geschreven, is dat ik het onwijs druk was. En als het leek alsof de drukte voorbij was, dan was het wel druk in mijn hoofd. Leesverslagen, kerstmusicals en niet te vergeten de afronding van het profielwerkstuk: Alles werd in de laatste week voor de vakantie gepropt. Maar nu is het dan toch zo ver: Vakantie! De tijd van thee op de bank, uitgaan en -slapen, en leesverslagen. Wacht... wat? Leesverslagen?! Juist. De weledelgestelde heer Wardekker laat ons, in de vakantie, verplicht een boek lezen. Als je dacht dat je het gehad had...
Maargoed, waar ik het eigenlijk over wilde hebben is de tijd tussen deze twee literaire vreugdefeesten: Het Kerstgala! De paar uurtjes voor de vakantie waarin je bekenden al dansend fijne kerstdagen kunt wensen en onbekenden kunt keuren op de punten 'kleding' 'haar' en 'houding'. Aangezien Bogerman zo'n fijne feestcommissie heeft was er voor de gala-gangers niet alleen de mogelijkheid op de foto te gaan en bij de afterparty korting op drankjes te krijgen, maar ook om twee erg leuke acts te zien: Mixtape en Brechtje van Dijk, beiden scholieren. De eerste is een ambitieus bandje bestaande uit Sander Moorlag, Arjen Schipper, Ilse de Vries en Pieterklaas de Groot. Jazz, pop, funk en soul, het komt allemaal voorbij. Niet alleen traden ze succesvol op op ons geliefde galaatje, ook zijn ze door naar de finale van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Hieronder even een filmpje :)

Een andere opvallende verschijning was Brechtje. Letterlijk, want in een zalmroze 50's jurk spring je nogal in het oog op een gala. Ze was een beetje zenuwachtig, maar dat deed niet af aan de aanstekelijkheid van haar liedjes. Veelal zelfgeschreven liedjes met af en toe een cover, maar dan wel helemaal in haar stijl. Ook zij heeft meegedaan aan de compositiewedstrijd, maar was helaas net niet door naar de finale. Toch twijfel ik er niet aan dat zij er wel komt. Kijk, luister en oordeel zelf!


Dus, wat zeggen jullie ervan? Om maar even een gouwe ouwe in de strijd te gooien: Maken of kraken?

UPDATE! De hierbovengenoemde band Mixtape heeft zich door de finale van de compositie wedstrijd geslagen! Dat houdt in dat zij op 1 januari op landelijke televisie  te zien zijn tijdens het 'Vara - Nieuwjaarsconcert'. Waarschijnlijk om een uur of 14:00, maar precieze tijden en het kanaal waarop je ze kunt bewonderen (en beluisteren) volgen nog.

1 opmerking:

Jou berichtjes maken me blij!
Liefs, Swaen ♥