maandag 6 september 2010

You've got mail!

Zoals je hiernaast kunt lezen: we zijn gek op post! En ik heb zo een flauw vermoeden dat iedereen dat wel een beetje heeft. Maargoed, niet iedereen is gezegend met een vriendengroep die bij elke gelegenheid een kaartje stuurt, en ook niet iedereen heeft verre familie waardoor er geregeld een kaartje uit Verwegistan op de mat valt. Best jammer, of niet? Maar er is hoop! PostCrossing is een initiatief waardoor je naar mensen over de hele wereld kaartjes kunt sturen, en belangrijker nog, ook vanuit de hele wereld kaartjes terug krijgt.
Is dat leuk of niet? En zo werkt het:
1. Je meld je aan (je meent het) en klikt op:'Send a card'. Nu wordt er een postadres naar je toegestuurd van iemand uit de wereld. Dat kan België zijn maar ook Vietnam of Chili. In de mail staat ook een code. Die code moet je ook op de postkaart zetten en wordt door de ontvanger in gevuld zodat jij ook een kaartje terug kunt krijgen.
2. Je stuurt het kaartje. Maak er iets leuks van!
3. Omdat de ontvanger jouw code invult weet het systeem:'Aha! Jantje heeft een kaartje gestuurd en moet er nu ook één krijgen!' Op die manier ben je er zeker van dat je ook een kaartje terug krijgt. In principe komt dat kaartje van iemand anders, tenzij jij je adres op je kaartje hebt gezet en de ontvanger jou zo leuk vindt dat hij zelf ook besluit te antwoorden. Dan heb je twee kaartjes en wie weet nog een vriendschap ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jou berichtjes maken me blij!
Liefs, Swaen ♥